Climate Oasis

Expert
https://boardgamegeek.com/boardgame/249405/climate-oasis
13
2-5
60'
Jessy Bradish; Mario Roaf-Esparza; Carsten Buesing; Bart Latten

Overzicht

Het is het jaar 2070: klimaatverandering was geen leugen en als gevolg daarvan heeft de wereld meerdere klimaatrampen doorgemaakt. Eerst het weer, daarna de honingbijen, gevolgd door 90% van alle flora inclusief de eetbare gewassen. Europa is al lang verdeeld en grote overheden zijn gevallen. Drones en CRISPR babies zijn aan de orde van de dag, terwijl bacteriën immuun voor antibiotica en EbolAIDS de overgebleven mensheid terroriseert.

Maar niet iedereen lijkt hieronder te leiden, want er kan ALTIJD geld verdient worden. Zie daar "ALL$eedkorp”, een grote corporatie die de patenten op de nieuwe gewassen heeft, die alleen bevrucht kunnen worden door de genetisch gemodificeerde honingBIJEN™, waarvan dezelfde organisatie ook de eigenaar is.

Velen proberen de grote corporaties te ontsnappen en sommige overleven dat. Dit zijn de rebellen die proberen hun eigen leven op de bouwen. Jij bent één van deze rebellen. Samen moet je proberen een duurzamen samenleving op te bouwen, terwijl de gevaren van het klimaat en de corporatie op de loer liggen. Als je voldoende werkt aan duurzame projecten en oude technologie zoals 3d-printen herontdekt, is er wellicht toch nog een toekomst.

Climate Oasis is een coöperatief resource management bordspel dat zich afspeelt in 2070 waar je mogelijke uitdagingen moet weerstaan die de mensheid wellicht ooit gaat ondervinden.

Beschrijving

Climate Oasis kan met 2-5 personen gespeeld worden en duurt circa 1 uur. Het spel wordt gespeeld in beurten. Spelers rapen tokens uit een gezamenlijke zak en gebruike ze om projecten en opdrachten te vervullen. Opdrachten leveren grondstoffen op, waarmee je projecten kunt bouwen. Elke speler heeft een specifieke skillset en een speciale ability, dus je zult moeten samenwerken om het spel te winnen door een duurzame samenleving op te bouwen.

Exposanten

Black Box Adventures